onas
onas

Cancanero - l‘atelier du foie gras


sme remeselná konzerváreň zameraná na spracovanie kŕmnych pečení kačíc v kulinárskom svete známych ako „Foie gras“.

Pečene sú ručne a tepelne spracovávané podľa originálnych francúzskych receptúr tak, aby táto delikatesa nestratila nič zo svojej jemnosti a rafinovanosti. V rámci spracovateľského procesu nepoužívame umelé konzervanty, činidlá a dochucovadlá.

Foie gras je vo frankofónnom svete kráľovnou sviatočných tabúľ a nesmie chýbať na žiadnom slávnostnom stole. Pre svoje senzorické kvality sa stala synonymom vysokej gastronómie, kulinárskych zážitkov a tvorí neodmysliteľnú súčasť francúzskeho kultúrneho dedičstva.

Už starovekí Egypťania si všimli schopnosť sťahovavých vtákov akumulovať pred migráciou tukové zásoby v pečeni a počas letu ju používať ako zásobáreň energie. Proces premeny cukrov u vtákov získaných výkrmom kukuricou je ukladaný v podobe tukov v pečeňových bunkách a na rozdiel od ľudí to fyziologicky nevplýva negatívne na ich zdravotný stav. Táto vlastnosť sa využíva v chove kŕmnych kačíc a husí, kde prioritný produkt je ich výkrmová pečeň.

Francúzska gastronómia priviedla túto delikatesu svojim spôsobom spracovania na jej senzorický vrchol a z tohto dôvodu sa jej francúzsky názov adaptoval aj v anglo-saských a španielskych kuchyniach.

Keďže sme zapálení frankofili, milujeme všetko, čo je francúzske a chceme našim klientom prinášať nekompromisnú kvalitu, rozhodli sme sa inšpirovať pri tvorbe našich receptúr francúzskou školou.

Prevádzku našej konzervárne zabiehali, receptúry a technologické postupy kreovali francúzski odborníci z mesta Auch, centra chovu kŕmnej hydiny a kolísky Foie gras, tak ako ju poznáme v súčasnosti. Slovenský zákazník tak má možnosť vychutnať Foie gras v kvalite, akú dostávajú francúzski gurmáni.

S hrdosťou tak môžeme konštatovať, že vyrábame slovenské produkty s francúzskym rodokmeňom!


TOP