Paštéta z výkrmovej kačacej pečene s celými kúskami
Paštéta z výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenená a jemne parfumovaná Armagnacom. Výrobok je obohatený o celé kúsky výkrmovej pečene, ktoré tvoria min. 30% výrobku. Pomalé varenie garantuje zachovanie všetkých senzorických vlastností typických pre túto pochúťku. Celé kúsky pridanej pečene sú na reze jasne viditeľné a tvoria pekné mramorovanie. Paštéta je vyrobená z výkrmovej pečene extra kvality.
Výrobok vyberieme z chladničky 15 minút pred podávaním. Ponoríme na 15 sekúnd do teplej vody. Zahriatou špičkou noža oddelíme výrobok od obalu a vyklopíme na dosku. Krájame zahriatym tenkým nožom bez zúbkov, prípadne nástrojom na krájanie foie gras – lýrou. Podávame s hriankami a sladkou zaváraninou, ideálne figovým lekvárom alebo sladkým cibuľovým čatní. Polosladké alebo sladké víno tokajského typu vhodne doplní chuťový zážitok z konzumácie tejto pochúťky. Po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote 0° - 4° C
Pred konzumáciou umiestnime výrobok na 1 hodinu do chladničky Manipulácia s výrobkom, servírovanie a podávanie je rovnaké ako pri polokonzervovanom spracovaní. Po otvorení uchovávajte v v chladničke pri teplote 0° - 4° C a urýchlene skonzumujte.
Výkrmová kačacia pečeň, celé kúsky výkrmovej kačacej pečene 30%, voda, Armagnac, soľ, čierne korenie, cukor
na 100 g: Energia: 2011kJ/488 kcal, Tuky: 50 g, - z toho nasýtené mastné kyseliny: 21 g, Sacharidy: 3,1 g, - z toho cukry: 0,9 g, Bielkoviny: 6,0 g, Soľ: 1,1 g.